Sommaren är över och för många innebär det detsamma för semestern, men häng inte läpp för det. Det är väl värt att ägna några dagar åt att upptäcka Sverige i höst, om så bara över en helg.

high-coast-sweden-world-heritage-area-from-above

I vårt avlånga land finns många fantastiska platser och guldkorn av vitt skild karaktär, från norr till söder. I ivern att upptäcka allt vad världen har att erbjuda är det lätt att glömma bort de unika platser som finns på hemmaplan, dit tusentals turister kommer varje år. Ta en välförtjänt paus i höststressen och passa på att uppleva Sverige. Nedan har vi samlat ett gäng sevärda resmål.

  • Höga Kusten och Norrland. De senaste decennierna har Höga kusten blivit ett allt mer populärt resmål för både svenska och utländska turister. De djupa skogarna, de höga bergen och den vackra kustlinjen erbjuder en unik upplevelse från Härnösand till Örnsköldsvik. Mosjöns Camping ligger i ett naturskönt område och erbjuder stugor och camping vid Höga Kusten. Läs gärna mer om Norrland och Höga Kusten.
  • Gotska Sandön. Naturreservatet för dig som vill komma nära välbevarad natur och slippa allt vad stress heter. Då ön är befriad från affärer och kiosker är det heller ingen risk att plånboken blir ruinerad.
  • Österlen. En roadtrip längs den skånska slätten via Kiviks musteri, mysiga stränder och vackra, öppna slätter gör en komplett minisemester, från Ystad i söder till Kristianstad i norr.
  • Vargsafari i Bergsslagen. Vargar har du säkert koll på, men har du sett eller hört någon vild sådan någon gång? Bara en timme bort från Stockholm kan du uppleva storslagen natur, vargarnas yl och inslag av älg, lappuggla och räv. Här får du vildmark på riktigt.
  • Fjällvandring. Upplev de svenska fjällen till fots, ett uppskattat nöje där du andas frisk luft och där Sverige är drömlandet, både för nybörjare och erfarna vandrare.