Det är inte alltid vi kan ta ledigt en hel vecka för att komma iväg. Att kunna resa iväg över helgen är en riktigt bra idé och det finns så många olika saker du kan hitta på. Är du intresserad av att röra dig inom Sverige finns det fina erbjudanden inom hotell och spa paket. Vi listar här nedan några olika tips du kan göra på din weekend.

Hotell och SPA

Många hotell i Sverige ordnar så att det finns olika typ av paket att köra. Exempelvis kan det ingå övernattning, middag och besök på SPA. Du kan välja att resa inom Sverige men till en annan stad för att uppleva miljöombyte. Om du är ute efter ett alternativ som inte kräver alltför lång resväg kan du titta på närliggande städer och se vad som finns. Att bo på hotell är en lyxig känsla och om du kombinerar det med olika behandlingar, kanske en massage, kommer du känna dig riktigt utvilad.

Herrgård/Bed and breakfast

För en personlig touch kan du välja att bo lite mer lantligt på ett mysigt bed and breakfast. En del bed and breakfast finns belägna i herrgårdar där du får uppleva fina miljöer. Du äter oftast gott då de flesta har restaurang eller matsal.

Utomlands

Känner du ändå för att åka utomlands på din weekend är det klokt att titta på de närmare länderna i Europa, då tiden inte finns i överflöd. På samma sätt som i Sverige kan du med fördel välja att bo på ett B&B i exempelvis England för en billigare och förmodligen mysigare upplevelse.

Air bnb

Något som blivit allt vanligare den senaste tiden är så kallade airbnb. Det innebär att du kan boka privatpersoners boende på unika ställen över hela världen. Här kan du chansen och få uppleva en natt i ett trädhus eller på en bondgård. Det finns något för de flesta smaker!När du är på en weekend resa har du inte lika mycket tid till förfogande än om du åker en eller två veckor. Bestäm därför vad ni vill fokusera på och uppleva.