Alla vet vi ju att vissa resor lätt kan kosta skjortan. Men det behöver inte vara så. Det finns flera saker man kan göra för att dra ned på resekostnaden och här tipsar vi om tre användbara knep.

1. Jämför alltid priser

Man ska aldrig nöja sig med första bästa pris man stöter på när man planerar en resa. Priserna kan skilja sig mer än man tror beroende på vilket bolag man flyger med. Att jämföra priser genom att gå till varje flygbolags sajt kan ju dock vara lite irriterande. Som tur är kan man alltid använda sig av tjänsten Avionero som gör denna kontroll åt en och visar upp det bästa priset för den valda destinationen och avfärdsdatumet.

2. Res utanför högsäsongen

Flygpriser varierar väldigt mycket beroende på när på året man reser. De flesta platser har ju sina högsäsonger. Vilket mer eller mindre är tiden på året då väderförhållande är som bäst. Men kan man bara vara lite flexibel med när man reser någonstans och undvika högsäsongen kommer man direkt kunna se skillnaden i priset. Det är ju dock bra att alltid kolla upp hur vädret normalt sett är då man väljer att resa dit. Sajten Medeltemperatur kan ge lite insikt i detta.

3. Res rätt dag i veckan

Ju fler som vill resa en viss veckodag desto dyrare blir priserna. Det är helt enkelt ett fall av tillgång och efterfrågan som styr och ställer. Av denna anledning är det ju lätt att förstå att just innan helgen är det dyrt att resa dit och i slutet på helgen blir det dyrt att resa tillbaka. Kan man undvika dessa dagar kommer man nästan alltid att kunna hitta bättre pris på flygresorna.