Varför inte ta tillfället i akt och fundera på vad du vill göra i sommar? I samband med semestern kan du resa iväg och göra något roligt. Det kan vara en hel vecka eller en weekend, beroende på hur många dagar du vill spara för att ta sovmorgon och bara lata dig i hemmet!

Medeltidsveckan

En flygresa till Visby kostar inte mycket men du behöver boka den i tid. Som du kan se på den här grafen stiger priser markant under juni-augusti. Sommarmånaderna är den stora turistsäsongen på ön, inte minst på grund av Medeltidsveckan som lockar runt 40 000 besökare i en stad som vanligtvis hyser en befolkning på strax över 24 000 personer. Under denna augustivecka går över 500 evenemang av stapeln och det finns fullt med äventyr att hitta på.

Stockholm Pride

Besök huvudstaden när den badar i färg och öppenhet. I slutet på juli pågår den största stadsfesten för att fira allas lika värde. Förutom att se på eller delta i paraden nedför centrala stan, kan du hänga kring EuroPride Park som är festivalens hjärta. Där uppträder artister från hela världen och  det finns massor med utställning att besöka och shoppa på. På Kulturhuset i centrum finns det föreläsningar och diskussionsgrupper du kan delta i.

Monster Jam

Är du ett motorsportfan? Gillar du stora bilar med stora motorer? Du ska du befinna dig i Göteborg i juni för då är det Monster Jam på Ullevi. Heja på när monstertruckarna krockar med varandra, gör fantastiska stunts och krossar andra fordon. Bilarna tävlar mot varandra om vilken som är den allra bästa och kan utföra det bästa hoppet!