Sport och resor är ett koncept som allt mer kommit att bli tätt sammankopplade. Många städer i Europa men också resten av världen erbjuder stora chanser att se sport i världsklass. Att passa på att resa till favoritlagets hemstad för att se en match är något allt fler unnar sig och det är något som kan bli ett minne för livet.

England är ett av de vanligaste länderna att resa till för att njuta av sport. Kopplingen mellan gammal Tipsextra-nostalgi och klassiska fotbollslag gör att det genast börjar vattnas i munnen på oss fotbollsälskare. Manchester United är ett av de populäraste lagen i Sverige och med Zlatans ankomst till Old Trafford har knappast intresset minskat. Till detta kan man lägga rivaliteten med Manchester City som på senare år intensifierats ytterligare. Manchester är helt klart en stad väl värd att besöka.

Om vi vänder blicken till den engelska huvudstaden finns det också här mycket intressant för den fotbollsintresserade. Arsenal är den mest framgångsrika Londonklubben med 13 ligatitlar. Sedan 2006 spelar man på arenan Emirates Stadium med plats för 60 000 åskådare. Att se en match här är en upplevelse utöver det vanliga.

Arsenals värsta rivaler är Tottenham som också kommer från norra London. Om du vill se en match som sticker ut är matcherna mellan dessa två lag ofta väldigt spännande och laddade med prestige.

Ett Londonklubb som växt sig stor på senare år är Chelsea som vunnit ligan fyra gånger sedan år 2000. De har sett starka ut även i år och kommer troligtvis vinna ligan i slutet på maj. Ett besök på deras hemmaarena Stamford Bridge i vår är därför ett hett alternativ.

Som ni märker finns det otroligt många  fotbollsupplevelser på de brittiska öarna. Och då har vi inte ens nämnt Merseysidederbyt mellan Liverpool och Everton eller Old Firm mellan skotska giganterna Celtic och Rangers. Oavsett vilken klubb du hejar på finns det otroliga upplevelser som väntar i vår. Skynda dig, säsongen närmar sig sitt slut!