I kölvattnen av svenskarnas charterresor började även flygresor till olika sportevenemang ta sin form. Även om bussresor har funnits länge och inte förlorat sin popularitet, så har de långa resorna med flyg tagit plats på tronen när det gäller sportresor.

Fotbollsresor för att se Premier Leauge eller Engelska Ligan som det hette i folkmun gick förr parallellt med lördagarnas tipsextra framför tv-apparaterna. Numer är det också tämligen billigt att ta sig med flyg till England, Spanien eller Italien. Tyskland är lite närmre i avstånd, hit kan du både flyga och resa med buss för att se Bundesliga.

För att se amerikansk fotboll på plats måste du dock betala en rejälare summa och sitta på planet några timmar extra. I och med satellit-tv och sändningarna från NFL har intresset för amerikansk fotboll ökat och därmed också intresset för att resa och uppleva sporten på plats. Men om man vill vara på plats vid kronan på verket – Super Bowl – får man räkna med att betala minst 15 000 kronor per person, och då täcker det enbart kostnaden för matchbiljetten. Kostar det så smakar det!

Super Bowl

Februari månads vinnare blev Seattle Seahawks som slog Denver Broncos med 43-8 . Till finalen 2015 är Green Bay Packers från Wisconsin en av favoriterna – igen. Laget vann nämligen både 2010 och 1996. De senaste åren har det inte riktigt gått vägen för dem, men nu tror man på dem igen.

Laget har en gedigen Super Bowl-historia. I mitten på 60-talet kammade man hem titeln Super Bowl två år i rad. Green Bay Packers, med smeknamnet Indian Packers, bildades redan 1919. Totalt sett har laget 15 totalsegrar med 11 NFL-mästerskap och som nämnts tidigare 4 stycken Super Bowl. Klubbens antagonister och stora rivaler är Chicago Bears och kamperna mellan dessa kombattanter är vida omtalade och hetsiga. Det ska onekligen bli spännande att följa giganternas kamp även nästa år.