Lågprisflygen har onekligen revolutionerat resebranschen och gjort det möjligt för fler människor att ta en så kallad långweekend utan att behöva ansöka om semester i flera dagar.

Big BenVarför inte passa på att utforska London över en helg? Storbritannien ligger inte långt bort fågelvägen, och lågprisflyg avgår från Sveriges flygplatser dagligen.

Shower och musikaler

Att gå och se en riktigt bra musikal i West End är nästan ett måste. Här finns ett 40-tal teatrar och ett helt enormt utbud av musikaler. Har man missat succéerna Lion King, Mamma Mia eller Phantom of the Opera kan man se dem här, den senare går på sitt 28:e år.

Men populärast just nu får nog sägas vara Memphis. Den har nyligen satts upp efter succé på Broadway i New York. Memphis har hämtat sin inspiration från underground-dansklubbar i 1950-talets Memphis. Det handlar om förbjuden kärlek mellan den framgångsrike DJ:n som vill förändra världen och nattklubbssångerskan som håller på att slå igenom. Soul och Rock n’ roll möts. Den kvinnliga huvudrollen spelas av mångfaldigt belönade Beverley Knight, en brittiska sångerska och låtskrivare.

Vill du vara säker på att få biljetter till föreställningarna går det bra att boka musikalbiljetter redan innan du åker till London . Det går att köpa både biljetter och hela resepaket hos svenska researrangörer.

Sevärdheter

Självklart ska du passa på att se Londons sevärdheter när du är där. Big Ben och parlamentet är ett måste, liksom vaktbytet utanför Buckingham Palace. Madame Tussaud’s fyller dessutom ständigt på med nya spännande ansikten i sitt vaxkabinett, varför det är värt ett nytt besök även om du redan varit där.

Ta en promenad genom Regents Park och gå sedan längs med kanalen upp till det trendiga och alternativa Camden. Njut av myllret, den brokiga befolkningen och pubkulturen. London kommer inte att göra dig besviken, vare sig det gäller kultur eller nöjesliv.