De som reser på vintern brukar man i regel kunna dela upp i två kategorier; de som är trött på snö, mörker och kyla och vill till sol och värme, och de som älskar skidåkning och andra vinteraktiviteter och vill komma sig till alptoppar. 

Zanzibar

I vår korta lista så tänkte vi däremot bara fokusera på den första kategorin, för snö, det kan man hitta inrikes, värme och massor med soltimmar däremot, det må man utrikes för.

Kanarieöarna

Vars någonstans man reser på vintern beror förstås lite på hur mycket tid och hur stor plånbok man har. Vårt första tips för förmodligen det bättre för plånboken eftersom det ligger närmast. Kanarieöarna ligger som bekant beläget i Europa och utanför Spaniens kust. Det fiffiga är att det även ligger ännu närmare Marockos kust, vilket innebär att man bitvis har ett Västafrikanskt klimat på Kanarieöarna. Vill man ha lagom värme, ungefär som en fin svensk sommardag så är Kanarieöarna ett fullgott vinteralternativ.

Zanzibar

Det andra tipset behöver inte nödvändigtvis vara så fruktansvärt mycket dyrare, men nog kostar det lite mer ändå att åka till Tanzania och Zanzibar. Zanzibar var tidigare ett eget land och en viktig handelsmetropol. Idag kan man kalla ön för en paradisö där du även kan uppleva en del spännande kultur om du besöker huvudstaden Stonetown – Stenstaden. Här kan du räkna med varma och sköna dagar med kritvita stränder och turkosblått vatten att dö för.