Här på billiga flygresor så vet vi att billigt resande är svårt, men inte omöjligt. I denna artikeln går vi därför igenom några fler tips på hur du kan spara pengar både innan och under din resa.resetips

Väskor och andra tillbehör

När man är ny när det kommer till att resa finns det oftast ett ganska stort antal saker man måste införskaffa. Först och främst så behövs det självklart en passande resväska eller ryggsäck. Utöver det brukar många vilja se till att ha nya och bra kläder för det eller de klimat man kommer att resa igenom. Här är det dock viktigt att tänka på att inte packa för mycket då en för tung väska ofta betyder dyra straffavgifter samt att man inte lika lätt kan röra sig fritt när man väl är framme.För att spara pengar på att dessa inköpet så rekommenderar vi att man använder tjänster som gör det enklare att hitta bra erbjudanden och rabatter. Där brukar man även kunna hitta bra erbjudanden på både hotell och flyg.

Telefoni och internet

Inom något år kommer det inte längre att finnas några roamingavgifter inom EU. Trots detta så är det fortfarande bra att veta hur man kan spara pengar om man reser innan dess eller utanför eu. Om man vill ha internet i mobilen oavsett var man reser så är vårt tips att undersöka möjligheten att köpa ett kontantkort från landet du besöker. På så sätt undviker du roamingavgifter. 

Hyra ut bostad

Ett sista sätt att spara pengar på och finansiera sitt resande är att hyra ut sitt boende under tiden man är på en resa. Här är det dock viktigt att tänka på att man måste ha tillstånd från antingen sin hyresvärd om man har hyresrätt eller från föreningens styrelse om man har bostadsrätt. Du kan läsa mer i denna artikeln från DN.